دوره 3، شماره 3 - ( بهار 1396 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 31-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khodadadi M, Rahnama N. The Effect of Frenkel's Training With and Without Suit Therapy on Fatigue and Balance of Multiple Sclerosis Patients. IJRN 2017; 3 (3) :24-31
URL: http://ijrn.ir/article-1-227-fa.html
خدادادی مجید، رهنما نادر. تأثیر تمرینات فرانکل با و بدون لباس فضایی بر خستگی و تعادل بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1396; 3 (3) :24-31

URL: http://ijrn.ir/article-1-227-fa.html


دانشگاه آزاد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده:   (5013 مشاهده)

مقدمه: مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) شایع‌ترین بیماری نورولوژی پیشرونده در جوانان بالغ می‌باشد. این بیماری باعث تخریب میلین در اکسون های عصبی شده و در نتیجه ضایعات عملکردی ایجاد می‌کند. هدف از این تحقیق تأثیر تمرینات فرانکل با و بدون لباس فضایی بر خستگی و تعادل بیماران مبتلا به ام اس بود.

روش کار: این پژوهش از نوع نیمه تجربی بود که در آن تعداد 45 مرد و زن مبتلا به بیماری‌ام اس به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب و سپس به طور تصادفی در سه گروه کنترل، بدون لباس فضایی و با لباس فضایی قرار گرفتند. گروه‌های با و بدون لباس فضایی علاوه بر درمان دارویی به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه 60 دقیقه به انجام تمرینات فرانکل پرداختند در حالی که بیماران گروه کنترل در این مدت تنها درمان‌های دارویی دریافت کردند. در ابتدا و انتهای تحقیق، خستگی (FSS) و تعادل (Berg) بیماران ارزیابی شد و داده‌ها با استفاده از آنالیز آماری t وابسته، آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بنفرونی تجزیه و تحلیل گردید. سطح معنی داری در این مطالعه (05/0 > P) در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در خستگی تفاوت معنی داری بین سه گروه مشاهده شد (000/0 = P). به طوری که گروه بدون لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل (020/0 = P) و گروه با لباس نیز بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت (000/0 = P)، اما بین گروه‌های با و بدون لباس فضایی تفاوت معنی داری مشاهده نشد (244/0 = P). در تعادل تفاوت معنی داری بین سه گروه مشاهده شد (000/0 = P). به طوری که گروه بدون لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل (006/0 = P) و گروه با لباس نیز بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت (000/0 = P)، همچنین در گروه با لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه بدون لباس فضایی مشاهده شد (032/0 = P).

نتیجه گیری: به نظر می‌رسد تمرینات فرانکل تأثیر مثبتی بر خستگی و تعادل بیماران ام اس دارد، همچنین تمرینات فرانکل با لباس فضایی نسبت به بدون لباس فضایی در بهبود تعادل مفیدتر است.

متن کامل [PDF 481 kb]   (2891 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/4/28 | پذیرش: 1395/9/22 | انتشار: 1396/3/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb