دوره 3، شماره 3 - ( بهار 1396 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 38-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (5046 مشاهده)

چکیده

مقدمه: کاهش در زمان واکنش عاملی است که می‌تواند موجب اختلال در عملکردهای روزانه زندگی و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی زنان میانسال شود. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر 8 هفته تمرینات منتخب هاتا یوگا بر زمان واکنش دیداری و شنیداری زنان میانسال بود.

روش کار: جامعه آماری این تحقیق شامل 44 زن میانسال بودند که به روش تصادفی در دو گروه مداخله (22 نفر) و شاهد (22 نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرینی شامل 24 جلسه تمرینات هاتایوگا (3 جلسه در هفته) بود. گروه شاهد در این مدت هیچ تمرینی انجام نمی‌دادند. زمان واکنش توسط دستگاه الکترونیکی زمان واکنش، در پیش و پس از پایان جلسات مداخله‌ای یوگا اندازه‌گیری و داده‌ها به کمک آمار توصیفی و روش تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر تحلیل شد (SPSS).

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که در پیش آزمون بین دو گروه در زمان واکنش دیداری و شنیداری تفاوت معنی داری وجود نداشت. اما پس از اعمال تمرینات هاتا یوگا، زمان واکنش ساده و انتخابی گروه مداخله به طور معنی داری کاهش یافت (05/0 ≤ P)، اما در زمان واکنش گروه شاهد تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 ≥ P).

نتیجه گیری: پژوهش حاضر نشان داد تمرینات یوگا توانسته است موجب کاهش زمان واکنش زنان میانسال شود؛ که این امر به دلیل بالا رفتن توانائی تمرکز و توجه در نتیجه افزایش سطح آگاهی نسبت به محیط و خود، از طریق اجرای تمرینات یوگا رخ داده است. از این‌رو انجام تمرینات یوگا جهت پیشگیری از افتادن سالمندان، توصیه می‌شود.

کلیدواژه‌ها:

متن کامل [PDF 534 kb]   (2034 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/12/24 | پذیرش: 1396/2/18 | انتشار: 1396/3/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.