دوره 3، شماره 1 - ( پاییز 1395 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 28-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saeli E, Nourozi K, Khankeh H, Kavari S H, Rezasoltani P, Fathi B. Risk Reduction Intervention Effect on Elderly People in Earthquake Disaster Preparedness Subscales Communication, During Earthquake as Well as in Post-earthquake Recovery. IJRN 2016; 3 (1) :21-28
URL: http://ijrn.ir/article-1-265-fa.html
سائلی علمناز، نوروزی تبریزی کیان، خانکه حمیدرضا، کواری سیدحبیب الله، رضاسلطانی پوریا، فتحی بهروز. تأثیر اقدامات مداخل‌هایی کاهش خطر بر آمادگی‌های ارتباطی، حین پاسخ به بحران زلزله و ریکاوری بعد از وقوع زلزله در سالمندان. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1395; 3 (1) :21-28

URL: http://ijrn.ir/article-1-265-fa.html


دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، تهران، ایران
چکیده:   (5190 مشاهده)

مقدمه: آسیب‌پذیری و مصدومیت درروند همه مراحل بلایا وجود دارند، شواهد نشان می‌دهد که افراد سالمند در طول تاریخ یکی از چندین گروه جمعیت با آسیب‌پذیری بالا در حوادث و بلایا می‌باشند. این پژوهش باهدف بررسی تأثیر اقدامات مداخل‌هایی کاهش خطر بر آمادگی‌های ارتباطی، حین پاسخ به بحران زلزله و ریکاوری بعد از وقوع زلزله برای زلزله احتمالی در بین سالمندآن‌هادیشهر جلفا طراحی و اجرا گردید.

روش کار: این پژوهش از نوع مطالعات نیمه تجربی بود که در سال 1393 بر روی 50 سالمند (25 نفر مداخله و 25 نفر شاهد) که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترسی و تصادفی ساده از میان دو مرکز بهداشتی و درمانی فعال در هادیشهر انتخاب‌شده بودند انجام گردید. در این مطالعه از پرسشنامه محقق ساخته مقیاس آمادگی استفاده شد که دارای 34 سؤال بوده و اعتبار آن از طریق محاسبه ضریب نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا و پایایی آن از طریق همسانی درونی موردبررسی قرار گرفت. سپس مداخله آموزشی (به روش آموزش کارگاهی و پخش فیلم) برای گروه مداخله اجرا و یک ماه بعد از هر دو گروه پس‌آزمون گرفته شد. داده‌ها با استفاده از نسخه 16 نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های کای دو، آنالیزکواریانس، تی مستقل و زوجی مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که بعد از انجام برنامه مداخله‌ای در گروه مداخله میانگین نمره آمادگی ارتباطی (0/001= P) آمادگی حین پاسخ به بحران (0/004= P) و ریکاوری بعد از بحران (0/017= P) به‌طور معنی‌داری نسبت به گروه شاهد افزایش داشته است که نشانگر مؤثر بودن برنامه مداخله‌ای می‌باشد.

نتیجه گیری: برنامه آموزشی مداخله‌ای تدوین‌شده بر زیر مقیاس‌های آمادگی در برابر زلزله تأثیر مثبت داشت، بنابراین آمادگی این گروه آسیب‌پذیر را می‌توان با استفاده از ترکیبی از شیوه‌های آموزش مداخله‌ای برای آمادگی مقابله با بحران ارتقاء داد.

متن کامل [PDF 517 kb]   (1892 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/9/6 | پذیرش: 1395/9/6 | انتشار: 1395/9/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb