دوره 5، شماره 4 - ( تابستان 1398 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 57-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ebtekar F, nematifard T, salawati ghasemi S. Comparison of the effects of kangaroo care and Lullaby on postpartum depression in women with preterm infants. IJRN 2019; 5 (4) :50-57
URL: http://ijrn.ir/article-1-422-fa.html
ابتکار فریبا، نعمتی فرد تابان، صلواتی قاسمی شهناز. مقایسه تاثیر دو روش مراقبت کانگورویی و لالایی بر میزان افسردگی پس از زایمان در مادران دارای نوزادان نارس. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1398; 5 (4) :50-57

URL: http://ijrn.ir/article-1-422-fa.html


گروه کودکان، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان،سنندج،ایران nematifard.taban@gmail.com
چکیده:   (4203 مشاهده)
مقدمه: تولد نوزاد نارس موجب استرس روانی در مادران شده و خطر افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد. با مداخلات و درمان به موقع می توان از آن جلوگیری یا سبب کاهش عوارض شد. این مطالعه با هدف مقایسه تأثیر دو روش مراقبت کانگورویی و لالایی بر میزان افسردگی پس از زایمان در مادران دارای نوزادان نارس انجام شد. 
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، 90مادر-نوزاد با نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی سازی محدود به شیوه قانون تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله و یک گروه کنترل تقسیم شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه جمعیت شناختی مادر و نوزاد و پرسشنامه افسردگی پس از زایمان ادینبورگ استفاده گردید. معیارهای ورود شامل گذشت یک ماه از زایمان، کسب نمره بالاتر از13 وعدم نیاز به درمان دارویی از نظر روان پزشک  بودند. مراقبت کانگورویی و لالایی روزانه به مدت  30 دقیقه در طی یک ماه به صورت مداوم درگروه های مداخله انجام شد.  بعد ازیک ماه  از مداخله پرسشنامه افسردگی پس از زایمان ادینبورگ توسط مادران تکمیل گردید و داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 20  تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: میانگین نمره افسردگی قبل از مداخله در سه گروه تفاوت معنی داری با هم نداشتند (77/.p=، 0/265=86/ 2F  . ( نمره افسردگی بعد از مداخله، دردو گروه مداخله و در گروه  کنترل متفاوت بود و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود(0/001 >P، 119/29=(2/70)F  با توجه به اختلاف نمرات در قبل و بعد از مداخله مراقبت کانگورویی موثرتر بود.
 نتیجه گیری: مراقبت به روش کانگورویی و خواندن لالایی باعث کاهش افسردگی پس از زایمان در مادران دارای نوزاد نارس گردید. لذا باتوجه به اثرات سوء افسردگی پس از زایمان در مادران و نوزادان، توصیه به استفاده از این روشها توسط مراکز بهداشتی به این گروه از مادران می گردد.
 
متن کامل [PDF 587 kb]   (2706 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/10/19 | پذیرش: 1397/12/24 | انتشار: 1398/3/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb