دوره 7، شماره 3 - ( بهار 1400 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 64-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hasani F, rezazadeh M, ghanbaripanah A, khoshkabar A. The Effectiveness of Compassion-Focused Therapy on Sexual Satisfaction, Emotional Regulation, and Resilience in Nurses with burnt Marriage Syndrome. IJRN 2021; 7 (3) :52-64
URL: http://ijrn.ir/article-1-596-fa.html
حسنی فریبا، رضازاده محمدرضا، قنبری پناه افسانه، خوشخبر عباس. اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر رضایت جنسی، تنظیم هیجانی و تاب آوری در پرستاران با نشانگان دلزدگی زناشویی. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1400; 7 (3) :52-64

URL: http://ijrn.ir/article-1-596-fa.html


دانشجوی دکتری مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز، تهران، ایران akhosh1341@gmail.com
چکیده:   (3178 مشاهده)
مقدمه: در درمان متمرکز بر شفقت افراد می آموزند که از احساسات خود اجتناب نکرده و آنها را سرکوب نکنند، بنابراین میتوانند تجربه خود را بشناسند و نسبت به آن احساس شفقت داشته باشند. براین اساس این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر رضایت جنسی، تنظیم هیجانی و تاب آوری در پرستاران با نشانگان دلزدگی زناشویی شهر تبریز با پیگیری سه ماهه انجام شد.
روش کار: این پژوهش، به صورت نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری و با گروه کنترل انجام شد. نمونه ها شامل 40 پرستار شهر تبریز در سال 1398 بودند که در پرسشنامه دلزدگی زناشویی نمره بیشتری کسب کرده بودند (یک انحراف معیار طبق نقطه برش) و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمون ( 20 نفر) و کنترل ( 20 نفر) قرار گرفتند. سپس پرسشنامه های رضایت جنسی، تنظیم هیجان و تاب آوری توسط آزمودنیهای هر دو گروه تکمیل شد و مداخله مبتنی بر درمان متمرکز بر شفقت طی 12 جلسه 90 دقیقه ای، هر هفته یک جلسه برای گروه آزمون اجرا شد. پس از اتمام جلسات، مجددا پرسشنامه های فوق در هر دو گروه تکمیل و نهایتاً بعد از سه ماه نیز پیگیری بعمل آمد و داده ها با استفاده از آزمون اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: تحلیل داده ها نشان داد که بین میانگین نمره های پس آزمون و پیگیری گروه آزمون نسبت به پیش آزمون، تفاوت معنیداری وجود داشت(P<0/01) اما در گروه کنترل تفاوتی بین پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود نداشت(P>0/05)
نتیجه گیری: با توجه به تأثیر مثبت درمان متمرکز بر شفقت بر رضایت جنسی، تنظیم هیجان و تاب آوری، استفاده از این درمان در برنامه ریزی کاهش دلزدگی پرستاران توصیه میشود.
متن کامل [PDF 429 kb]   (1882 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی در پرستاری توانبخشی
دریافت: 1399/5/12 | پذیرش: 1399/10/27 | انتشار: 1400/2/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb