دوره 8، شماره 2 - ( زمستان 1400 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 63-52 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


استادیار، گروه علوم ورزشی، مجتمع آموزش عالی نهاوند، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. bagherishahab@yahoo.com
چکیده:   (1937 مشاهده)
مقدمه و هدف: بالا و پایین رفتن از پله‌ یکی از فعالیت‌های چالش برانگیز افراد مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال است. کینزیوتیپ یکی از  روش­های توانبخشی  جهت بهبود علائم سندرم درد پاتلوفمورال است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر کینزیوتیپ بر فعالیت الکترومیوگرافی و هم انقباضی عضلات زانو در بیماران مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال در بالا و پایین پله انجام شد.
روش‌کار: 12 مرد ورزشکار مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال در شهر همدان با دامنه سنی(30-20) سال بصورت در دسترس در این مطالعه شرکت داشتند. فعالیت الکترومیوگرافی و هم انقباضی جهت‌دار عضلات راست رانی، پهن داخلی، پهن خارجی، نیم وتری، دوسررانی، دوقلوی داخلی و درشت‌نی قدامی حین بالا و پایین رفتن از پله قبل و بعد از نصب کینزیوتیپ اندازه‌گیری شد. برای ارزیابی تفاوت ها از آزمون t زوجی در سطح معنی‌داری 0/05< P استفاده شد.
یافته ها: عضلات پهن داخلی و دوقلوی داخلی در مرحله بالا رفتن از پله بعد از نصب کینزیوتیپ به طور معنی‌داری فعالیت بیشتر (0/014= P، 0/023=P) و عضله دوسر رانی به طور معنی‌داری فعالیت کمتری را نشان دادند (0/034=P). نسبت هم‌انقباضی داخلی-خارجی مفصل زانو حین پایین آمدن از پله افزایش معنی‌داری نشان داد (0/031=P). تغییر قابل توجهی در هم انقباضی فلکسوری-اکستانسوری مشاهده نشد (0/05P>).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد استفاده از کینزیوتیپ در ورزشکاران مبتلا به درد پاتلوفمورال حین بالا رفتن از پله، سبب افرایش فعالیت عضله پهن داخلی و افزایش هم‌انقباضی جهت‌دار داخلی شده است. این عوامل باعث افزایش ثبات داخلی پاتلا و در نتیجه کاهش درد حین بالا رفتن از پله می‌شود.

متن کامل [PDF 404 kb]   (712 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/3/26 | پذیرش: 1400/10/29 | انتشار: 1400/12/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.