دوره 2، شماره 3 - ( بهار 1395 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pakbaz M, Hosseini M, Dalvandi A. The Effect of Lumbar care (based on Back School program) on Nursing Staffs’ low back pain. IJRN 2016; 2 (3) :1-8
URL: http://ijrn.ir/article-1-212-fa.html
پاکباز مهدی، حسینی محمدعلی، دالوندی اصغر. تأثیر آموزش مراقبت از کمر به روش Back School بر میزان کمردرد پرستاران. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1395; 2 (3) :1-8

URL: http://ijrn.ir/article-1-212-fa.html


دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
چکیده:   (7596 مشاهده)

مقدمه: کمر درد یکی شایع ترین مشکلات بهداشتی در جهان و ایران است. کمردرد بر فرد، حرفه و سطوح اجتماعی – اقتصادی تاثیر می گذارد و بار اقتصادی زیادی را در پی دارد. مداخلات مختلفی می‌تواند بار کمردرد را کاهش دهد. یکی از این مداخلات برنامه Back School است. هدف این مطالعه تعیین تأثیر مراقبت از کمر به روش Back School بر میزان کمردرد پرستاران می باشد.
روش: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی می باشد که 6۴ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان شهدای تجریش در آن شرکت داشتند. نمونه ها بصورت هدفمند انتخاب و سپس به روش تخصیص تصادفی به طور مساوی در دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. ابزار جمع آوری داده ها مقیاس دیداری درد بود. مداخله شامل برگزاری کارگاه مراقبت از کمر برای نمونه های گروه مداخله طی 4 جلسه 45 دقیقه ای بر اساس روش Back School بود. میزان کمردرد در دو مرحله قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. داده‌ها با استفاده از روش های آماری تی مستقل و کای‌دو در نسخه 21 نرم افزار SPSS  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که قبل از مداخله تفاوت معنی داری در میانگین نمره میزان کمردرد در دو گروه مداخله و شاهد وجود نداشت (0/575=P). در حالی که بعد از انجام مداخله، تفاوت معنی داری بین میانگین نمره میزان کمردرد دو گروه (0/001>P) مشاهده گردید به طوری که میزان کمردرد پرستاران در گروه مداخله کاهش قابل ملاحظه ای داشت.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد، آموزش مراقبت از کمر به روش Back School، میزان کمردرد در گروه مداخله را کاهش داده است. با توجه به نتایج حاصل، توصیه می شود مسؤولان از این روش مراقبتی به عنوان روشی بی خطر و ایمن در امر آموزش پرستاران استفاده نمایند.

متن کامل [PDF 284 kb]   (3153 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/3/18 | پذیرش: 1395/3/18 | انتشار: 1395/3/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb