دوره 2، شماره 4 - ( تابستان 1395 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 56-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi M, Nourozi Tabrizi K, Mohamadi F, Biglarian A A. The Effect of Slow Stroke Back Massage on Elderlies With Multiple Sclerosis in Kahrizak Charity Foundation in 2014 . IJRN 2016; 2 (4) :49-56
URL: http://ijrn.ir/article-1-235-fa.html
کریمی مینا، نوروزی تبریزی کیان، محمدی شاهبلاغی فرحناز، بیگلریان علی اکبر. بررسی تاثیر ماساژ استروک سطحی پشت بر خستگی سالمندان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مقیم در آسایشگاه کهریزک در سال 1393. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1395; 2 (4) :49-56

URL: http://ijrn.ir/article-1-235-fa.html


دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (6565 مشاهده)

مقدمه: خستگی از شایعترین علائم بیماری مولتیپل اسکلروزیس و شایعترین شکایت سالمندان به شمار می آید که سبب کاهش کیفیت زندگی می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ماساژ استروک سطحی پشت بر روی خستگی سالمندان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مقیم در آسایشگاه کهریزک در سال 1393 انجام شده است.

روش کار: این مطالعه یک پژوهش شبه تجربی، تک گروهی قبل و بعد می باشد. جامعه آماری شامل 18 سالمند مرد و زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مقیم در آسایشگاه کهریزک است . نمونه گیری به صورت در دسترس بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انجام گرفت و برای هر یک از افراد ماساژ استروک سطحی پشت به مدت 20 دقیقه، روزهای زوج، طی چهار هفته انجام شد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سنجش شدت خستگی استفاده شد. نمره خستگی در سه نوبت قبل ازجلسه اول، پس از جلسه ششم و پایان جلسه دوازدهم اندازه گیری شد. تجزیه تحلیل داده ها بوسیله SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمونهای آماری شاپیرو - ویلکز , تحلیل واریانس مکرر و فریدمن, ویلکاکسون و بنفرونی، یومان ویتنی انجام شد.

یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین سنی آزمودنی ها 55/64 بوده است. میانگین نمره خستگی در پیش آزمون 2/50، در پایان جلسه ششم 3/44 و در پس آزمون 5/40 براورد شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که شدت خستگی قبل و بعد از مداخله تفاوت آماری معناداری داشته و ماساژ استروک سطحی پشت در جهت کاهش میزان خستگی موثر است (001/0 > P).

نتیجه گیری: شدت خستگی در سالمندان مبتلا به ام اس شیوع بالایی دارد و اجرای ماساژ استروک سطحی پشت که مداخله ای سبک و قابل تحمل برای سالمندان است توسط مراقبین و پرستاران ، می تواند در کاهش خستگی این افراد موثر باشد.

متن کامل [PDF 237 kb]   (2597 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/5/5 | پذیرش: 1395/5/5 | انتشار: 1395/5/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb