دوره 5، شماره 2 - ( زمستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 40-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi M, Ebrahimi H, Namdar Areshtanab H. The relationship between culturs (individualism – collectivism) with stress among the veterans’ caregivers in the city of Tabriz in 2015. IJRN 2019; 5 (2) :33-40
URL: http://ijrn.ir/article-1-320-fa.html
مرادی محمود، ابراهیمی حسین، نامدار ارشتناب حسین. بررسی ارتباط فرهنگ (فردگرایی- جمع‌گرایی) با استرس مراقبین جانبازان شهر تبریز در سال 1394. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1397; 5 (2) :33-40

URL: http://ijrn.ir/article-1-320-fa.html


دانشکده پزستاری و مامایی،دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تبریز، ایران namdarh@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (4444 مشاهده)
مقدمه: به دنبال هر جنگی، اختلالات روانی در سربازان و خانواده آنها دیده می­شود. ازجمله این اختلالات، استرس­های زندگی بعد از جنگ بر روی این خانواده­ها است. نژاد و فرهنگ نقش مهمی در میزان استرس دارد. همچنین فرهنگ می­تواند در ارزیابی رویدادهای استرس زا، درک و رفتار­های مقابله­ای با آن را تحت تاثیر قرار دهد. هدف این مطالعه تعیین رابطه میان استرس و فرهنگ فردگرایی- جمع­گرایی در مراقبین  جانبازان که عضوی از خانواده جانباز می­باشد، است.
روش­ کار: این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی است. جمعیت هدف مراقبین جانبازان شهر تبریز می­باشد. باتوجه به فرمول کوکران از میان حدودا 6000 مراقب جانباز، 360 نفر از آنان که به کلینیک فجر تبریز مراجعه می­کردند به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده ها از پرسشنامه ثبت اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سنجش میزان استرس کوهن و ویلیامسون و پرسشنامه فرهنگ فردگرایی- جمع­گرایی اوکلند استفاده شد و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری رگرسیون تحلیل شد.
یافته­ها: بین هر دو بعد فرهنگ فردگرایی و جمع­گرایی با استرس در گروه سنی جوانان رابطه معنادار وجود دارد(p<0/05). افراد جوانی که فرهنگ فردگرا دارند استرس کمتر و افراد جوانی که فرهنگ جمع گرا دارند استرس بیشتری دارند. در گروه سنی بزرگسالان بین فرهنگ فردگرایی با استرس رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد(P<0/05)، به این معنی که گروه سنی بزرگسالی که فرهنگ فردگرایی دارند استرس بیشتری را تجربه می­کنند در صورتی که بین فرهنگ جمع­گرایی و استرس در گروه سنی بزرگسال رابطه­ای یافت نشد(P>0/05).
نتیجه ­گیری:  اگر مراقبین جوان  باورهای فردی و استقلال را در اولویت قرار دهند استرس کمتری را تجربه خواهند کرد و افراد جوانی که در اختیار گروه باشند استرس بیشتری خواهند داشت. اگر مراقبین بزرگسال در اختیار گروه باشند استرس کمتری را تجربه می­کنند.
 
متن کامل [PDF 1096 kb]   (3262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/5/10 | پذیرش: 1397/9/12 | انتشار: 1397/12/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb