Moradi M, Ebrahimi H, Namdar Areshtanab H. The relationship between culturs (individualism – collectivism) with stress among the veterans’ caregivers in the city of Tabriz in 2015. IJRN 2019; 5 (2) :33-40
URL:
http://ijrn.ir/article-1-320-fa.html
مرادی محمود، ابراهیمی حسین، نامدار ارشتناب حسین. بررسی ارتباط فرهنگ (فردگرایی- جمعگرایی) با استرس مراقبین جانبازان شهر تبریز در سال 1394. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1397; 5 (2) :33-40
URL: http://ijrn.ir/article-1-320-fa.html
دانشکده پزستاری و مامایی،دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تبریز، ایران namdarh@tbzmed.ac.ir
چکیده: (4444 مشاهده)
مقدمه: به دنبال هر جنگی، اختلالات روانی در سربازان و خانواده آنها دیده میشود. ازجمله این اختلالات، استرسهای زندگی بعد از جنگ بر روی این خانوادهها است. نژاد و فرهنگ نقش مهمی در میزان استرس دارد. همچنین فرهنگ میتواند در ارزیابی رویدادهای استرس زا، درک و رفتارهای مقابلهای با آن را تحت تاثیر قرار دهد. هدف این مطالعه تعیین رابطه میان استرس و فرهنگ فردگرایی- جمعگرایی در مراقبین جانبازان که عضوی از خانواده جانباز میباشد، است.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی است. جمعیت هدف مراقبین جانبازان شهر تبریز میباشد. باتوجه به فرمول کوکران از میان حدودا 6000 مراقب جانباز، 360 نفر از آنان که به کلینیک فجر تبریز مراجعه میکردند به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمعآوری داده ها از پرسشنامه ثبت اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سنجش میزان استرس کوهن و ویلیامسون و پرسشنامه فرهنگ فردگرایی- جمعگرایی اوکلند استفاده شد و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری رگرسیون تحلیل شد.
یافتهها: بین هر دو بعد فرهنگ فردگرایی و جمعگرایی با استرس در گروه سنی جوانان رابطه معنادار وجود دارد(p<0/05). افراد جوانی که فرهنگ فردگرا دارند استرس کمتر و افراد جوانی که فرهنگ جمع گرا دارند استرس بیشتری دارند. در گروه سنی بزرگسالان بین فرهنگ فردگرایی با استرس رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد(P<0/05)، به این معنی که گروه سنی بزرگسالی که فرهنگ فردگرایی دارند استرس بیشتری را تجربه میکنند در صورتی که بین فرهنگ جمعگرایی و استرس در گروه سنی بزرگسال رابطهای یافت نشد(P>0/05).
نتیجه گیری: اگر مراقبین جوان باورهای فردی و استقلال را در اولویت قرار دهند استرس کمتری را تجربه خواهند کرد و افراد جوانی که در اختیار گروه باشند استرس بیشتری خواهند داشت. اگر مراقبین بزرگسال در اختیار گروه باشند استرس کمتری را تجربه میکنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1396/5/10 | پذیرش: 1397/9/12 | انتشار: 1397/12/15