دوره 5، شماره 1 - ( پاییز 1397 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 60-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shirozhan S, dalvandi A, hosseini M, Raeessadat A, rahgozar M. The effect of magnetic field therapy on shoulder pain of patients with subluxation after stroke: Randomized Clinical Trials. IJRN 2018; 5 (1) :54-60
URL: http://ijrn.ir/article-1-325-fa.html
شیراوژن شیما، دالوندی اصغر، حسینی محمد علی، رئیس السادات احمد، رهگذر مهدی. تاثیر مگنت تراپی ثابت بر میزان درد ناشی از نیمه دررفتگی شانه در بیماران مبتلا سکته مغزی: کارازمایی بالینی تصادفی شده. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1397; 5 (1) :54-60

URL: http://ijrn.ir/article-1-325-fa.html


دانشجوی دکتری، گروه پرستاری، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران shimashirozhan@gmail.com
چکیده:   (4439 مشاهده)
مقدمه: درد شانه پس از سکته مغزی از شایعترین انواع درد و عوارض پس از سکته مغزی می باشد که موجب کاهش عملکرد دست مبتلا می گردد. درد شانه، از موانع توانبخشی و استقلال بیمار در فعالیت های روزانه زندگی می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مگنت تراپی ثابت بر میزان درد ناشی از نیمه دررفتگی شانه در بیماران مبتلا سکته مغزی انجام شد.
روش اجرا: در این مطالعه کارآزمایی بالینی نیمه تجربی دوسو کور ، 36 بیمار مبتلا به سکته مغزی مراجعه کننده به مرکز توانبخشی سکته مغزی تبسم شهر تهران در سال 1396 که از درد شانه ناشی از نیمه دررفتگی شکایت داشتند، پس از یک مطالعه آزمایشی با کمک روش نمونه گیری تصادفی وارد مطالعه شدند. پس از تخصیص تصادفی بیماران به دو گروه 19 نفره ، در گروه مداخله از شانه بندهای طبی با شدت 1500 گوس و در گروه شاهد از شانه بند های طبی بدون خاصیت مغناطیسی به مدت 48 ساعت مداوم استفاده شد. قبل و پس از مداخله میزان درد با مقیاس بصری درد اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و به کمک آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شد. سطح معنی داری 0/05 در نظر گرفته شد.
یافته ها:. اکثریت گروه مداخله (%66/7) را زنان و گروه کنترل را مردان (%66/7) تشکیل داده بودند. میانگین نمره درد دست مبتلا در دوگروه ، قبل از مداخله با هم تفاوت معنی داری نداشت اما پس از مگنت تراپی، میانگین نمره درد تنها در گروه مداخله به طور معنی داری کاهش یافته بود. (0/001p=)
نتیجه گیری: مگنت تراپی در بیماران مبتلا به سکته مغزی باعث کاهش درد شانه مبتلا می شود. استفاده از مگنت تراپی در کنار درمان های دارویی  برای به حدأقل رساندن عوارض دارویی در این بیماران ضروری به نظر می رسد.
 
متن کامل [PDF 586 kb]   (3766 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1396/6/20 | پذیرش: 1396/6/20 | انتشار: 1397/9/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb