دوره 6، شماره 2 - ( زمستان 1398 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 89-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghaderi F, badkhshiyan S, akrami N. Factors Affecting Post Traumatic growth in Patients with Spinal Cord Injury: A Phenomenological Study. IJRN 2019; 6 (2) :82-89
URL: http://ijrn.ir/article-1-464-fa.html
قادری فرزاد، بدخشیان سمیرا، اکرمی ناهید. عوامل مؤثر بر رشد پس از سانحه افراد مبتلا به ضایعه نخاعی: مطالعه پدیدارشناسی. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1398; 6 (2) :82-89

URL: http://ijrn.ir/article-1-464-fa.html


دانشجوی دکتری روان شناسی، گروه روان شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ghaderi68@yahoo.com
چکیده:   (4010 مشاهده)
مقدمه: ضایعات نخاعی از جمله معضلات جوامع انسانی محسوب میشود که مشکلات جسمی و روحی عدیده ای را برای فرد بوجود می آورد و پیامدهایی را در زمینه مشکلات فردی، خانوادگی، اجتماعی به دنبال خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف بررسی پدیدارشناسانه عوامل مؤثر بر رشد پس از آسیب بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی انجام شد.
روش کار: طرح پژوهش کیفی و برپایه رویکرد پدیدارشناسی بود. جامعه آماری پژوهش شامل افراد مبتلا به ضایعه نخاعی شهر اصفهان در سال 1397 بودند. نمونه پژوهش 16 نفر از افراد مبتلا به ضایعه نخاعی بودند که بر اساس نمونه گیری تا زمان اشباع داده ها انتخاب شدند و از آنان مصاحبه حضوری نیمه ساختار یافته به عمل آمد. سپس متن های حاصل از مصاحبه ها با روش کلایزی تحلیل شدند.
یافته ها: در نتیجه مضمون های اصلی، زیرمضمون های آن ها و واحدهای معنایی حمایت کننده از مضمون در 5 مضمون اصلی و 20 مضمون فرعی شامل عوامل زمینه ای (شدت و ماهیت آسیب، علت آسیب، تأهل و تحصیلات)، ویژگی های روان شناسی مثبت (انگیزه درونی، خوش بینی و امید به بهبودی، توانمندی های شخصیتی و پذیرش آسیب)، عوامل اجتماعی (شرکت در گروه های حمایت کننده آسیب نخاعی، پیدایش شغل، حمایت مالی، عاطفی و همدلی خانواده و اطرافیان)، مراقبت ها و آموزش های پزشکی و روانی اجتماعی (کار درمانی و فیزیوتراپی، توان بخشی انجام کارهای شخصی، یادگیری مهارت های شغلی، دریافت آموزش های روان شناختی فردی و گروهی و معنویت (کمک به همنوعان، معنایابی، اعتقاد به مشیت الهی و باورهای فرهنگی و اعتقادی) کشف شدند. هریک از مضامین فوق دارای چندین واحد معنایی حمایت کننده بودند.
نتیجه گیری: فرایند رشد پس از سانحه فرایندی یکپارچه و جامع است که در ایجاد آن عوامل مختلف زمینه ای، فردی، اجتماعی، روانی و معنوی نقش دارند. مضامین کشف شده با روش پدیدارشناسی بر اساس تجربه زیسته اطلاعات جدیدی در خصوص عوامل مؤثر بر فرایند رشد پس از آسیب پس از ضایعه نخاعی به دست میدهد که بر لزوم تبیین عمیق تجارب زیسته این افراد توسط مراقبان، روان شناسان و متخصصان، تاکید دارد.
متن کامل [PDF 536 kb]   (2675 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1398/2/10 | پذیرش: 1398/6/7 | انتشار: 1398/10/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb