مقدمه: پرستاران نظامی شاغل در بخشهای اورژانس با فشارهای جسمی، روانی و عاطفی شدید روبهرو هستند که بر تابآوری و کیفیت عملکرد آنان تأثیر منفی دارد. این مطالعه به طراحی و اعتبارسنجی بسته آموزشی خودمراقبتی مبتنی بر شواهد و اختصاصی برای تقویت تابآوری این گروه از پرستاران پرداخته است. هدف اصلی آن ارتقای تابآوری و کاهش استرسهای شغلی از طریق آموزشهای ویژه و مرتبط با نیازهای خاص پرستاران نظامی است.
روش کار: در مرحله نخست، مؤلفههای کلیدی خودمراقبتی در چهار حوزه جسمی، روانی-عاطفی، اجتماعی و معنوی از طریق یک مرور سیستماتیک بر مطالعات منتشرشده از سال ۲۰۱۵ به بعد شناسایی شدند. سپس، بر مبنای این مؤلفهها، بسته آموزشی طراحی گردید. بهمنظور ارزیابی روایی محتوای بسته، از شاخص نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوای با نظر خبرگان استفاده شد. در نهایت، میزان انطباق بسته آموزشی با نیازهای گروه هدف از طریق شاخص روایی محتوای تعیین گردید.
یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که برخی از آیتمها، از جمله یوگا، مدیتیشن و سودوکو، بهدلیل عدم احراز روایی محتوای کافی و عدم تطابق با اهداف آموزشی، از بسته آموزشی حذف شدند. نسخه نهایی بسته آموزشی در چهار حوزه جسمی، روانی-عاطفی، اجتماعی و معنوی با روایی محتوای بالا طراحی گردید و ارزیابیها نشان داد که این بسته بهطور مؤثر با نیازهای خاص گروه هدف تطابق دارد.
نتیجه گیری: تجمیع مطالعاتی با اثربخشی مستقل مؤلفهها و طراحی بسته آموزشی مبتنی بر آنها، اعتبار علمی و عملی بالایی دارد. این بسته میتواند ابزاری مؤثر برای ارتقای تابآوری پرستاران نظامی اورژانس باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |