دوره 11، شماره 4 - ( تابستان 1404 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdzadeh D, Badri T, Pourebrahimi M, hashemi S. Design and Validation of an Evidence-Based Comprehensive Self-Care Educational Package for Enhancing Resilience in Military Emergency Nurses. IJRN 2025; 11 (4) : 12
URL: http://ijrn.ir/article-1-935-fa.html
عبدزاده داوود، بدری طالب، پورابراهیمی محمد، هاشمی سعید. طراحی و اعتبارسنجی بسته آموزشی جامع خودمراقبتی مبتنی بر شواهد برای ارتقای تاب‌آوری در پرستاران نظامی اورژانس. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1404; 11 (4)

URL: http://ijrn.ir/article-1-935-fa.html


مرکز تحقیقات پرستاری و دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج)، تهران، ایران hashemisaeed65@yahoo.com
چکیده:   (91 مشاهده)

مقدمه: پرستاران نظامی شاغل در بخش‌های اورژانس با فشارهای جسمی، روانی و عاطفی شدید روبه‌رو هستند که بر تاب‌آوری و کیفیت عملکرد آنان تأثیر منفی دارد. این مطالعه به طراحی و اعتبارسنجی بسته آموزشی خودمراقبتی مبتنی بر شواهد و اختصاصی برای تقویت تاب‌آوری این گروه از پرستاران پرداخته است. هدف اصلی آن ارتقای تاب‌آوری و کاهش استرس‌های شغلی از طریق آموزش‌های ویژه و مرتبط با نیازهای خاص پرستاران نظامی است.
روش کار: در مرحله نخست، مؤلفه‌های کلیدی خودمراقبتی در چهار حوزه جسمی، روانی-عاطفی، اجتماعی و معنوی از طریق یک مرور سیستماتیک بر مطالعات منتشرشده از سال ۲۰۱۵ به بعد شناسایی شدند. سپس، بر مبنای این مؤلفه‌ها، بسته آموزشی طراحی گردید. به‌منظور ارزیابی روایی محتوای بسته، از شاخص نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوای با نظر خبرگان استفاده شد. در نهایت، میزان انطباق بسته آموزشی با نیازهای گروه هدف از طریق شاخص روایی محتوای تعیین گردید.
یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که برخی از آیتم‌ها، از جمله یوگا، مدیتیشن و سودوکو، به‌دلیل عدم احراز روایی محتوای کافی و عدم تطابق با اهداف آموزشی، از بسته آموزشی حذف شدند. نسخه نهایی بسته آموزشی در چهار حوزه جسمی، روانی-عاطفی، اجتماعی و معنوی با روایی محتوای بالا طراحی گردید و ارزیابی‌ها نشان داد که این بسته به‌طور مؤثر با نیازهای خاص گروه هدف تطابق دارد.
نتیجه گیری: تجمیع مطالعاتی با اثربخشی مستقل مؤلفه‌ها و طراحی بسته آموزشی مبتنی بر آن‌ها، اعتبار علمی و عملی بالایی دارد. این بسته می‌تواند ابزاری مؤثر برای ارتقای تاب‌آوری پرستاران نظامی اورژانس باشد

 

شماره‌ی مقاله: 12
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موضوعات
دریافت: 1403/12/3 | پذیرش: 1404/2/22 | انتشار: 1404/4/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb