دوره 6، شماره 3 - ( بهار 1399 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 58-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khodabakhshi-koolaee A, falsafinejad M R, Amoogholi-Mirakhorei Z. Marriage and Choosing a Spouse in Low sight and blind females: the phenomenological study. IJRN 2020; 6 (3) :50-58
URL: http://ijrn.ir/article-1-482-fa.html
خدابخشی کولایی آناهیتا، فلسفی نژاد محمدرضا، عموقلی میرآخوری زهرا. ازدواج و انتخاب همسر در دختران کم بینا و نابینا: یک مطالعه پدیدارشناسی. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1399; 6 (3) :50-58

URL: http://ijrn.ir/article-1-482-fa.html


استادیار، گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه خاتم، تهران، ایران a.khodabakhshid@khatam.ac.ir
چکیده:   (5874 مشاهده)
هدف: ازدواج یکی از تغییرات بزرگ روان شناختی، اجتماعی و عاطفی در زندگی هر فردی است. این امر در بخشی از افراد جامعه که کم بینا و نابینا محسوب می شوند با چالش ها و دغدغه هایی همراه است. ازدواج با تمام تغییرات و تحولاتی که در زندگی معلولین ایجاد می کند، با این حال، نیازی روانی، اجتماعی و جنسی است. از این رو، این پژوهش با هدف تبیین تجارب دختران کم بینا و نابینا پیرامون ازدواج و انتخاب همسر انجام شده است.
روش کار: نوع پژوهش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی می باشد. روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت هدفمندو در سال 1397 در تهران انجام شد. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. شرکت کنندگان در این پژوهش دختران کم بینا و نابینای شهر تهران بودند که در سازمان بهزیستی شهر پرونده داشتند و عضو انجمن نابینایان نیز بودند. داده ها با مصاحبه با 20 دختر به اشباع رسید. تجزیه و تحلیل داده ها بر پایه روش هفت مرحله ای کلایزی انجام شد.
یافته ها: نتایج بررسی ها نشان داد که درون مایه  یا  اصلی ترین مفهوم   " ازدواج در هاله ای از بیم و امید " می باشد. همچنین، تجربه های دختران کم بینا و نابینا شرکت کننده در پژوهش را می توان در قالب چهار مضمون اصلی شامل "نیازهای روانی و تجربه عشق و آزادی"، "ملاک های انتخاب همسر "، "ترس و نگرانی از فردای ازدواج" و " استیگمای اجتماعی " طبقه بندی کرد.
نتیجه گیری:  یافته های پژوهش آشکار ساخت که، توجه به تجارب دختران کم بینا و نابینا از ازدواج و ملاک های همسرگزینی تصویری واقعی از نگرانی و چالش های پیش روی ازدواج آنها را در اختیار متخصصان بهداشت روان و مراقبان بهداشتی و توانبخشی قرار می دهد.
متن کامل [PDF 632 kb]   (3100 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1398/4/2 | پذیرش: 1398/6/28 | انتشار: 1398/12/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb