دوره 10، شماره 4 - ( تابستان 1403 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 39-28 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhtiarian R, Majlesi M, Azadian E. Analysis of Spatio-Temporal Parameters of Gait in Parkinson's Disease: The Effect of Obstacle Crossing and Virtual Reality Environment. IJRN 2024; 10 (4) :28-39
URL: http://ijrn.ir/article-1-786-fa.html
بختیاریان رضوان، مجلسی مهدی، آزادیان الهه. تحلیل ویژگی های گام برداری بیماران مبتلا به پارکینسون: تأثیر عبور از مانع و محیط واقعیت مجازی. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1403; 10 (4) :28-39

URL: http://ijrn.ir/article-1-786-fa.html


دانشیار بیومکانیک ورزشی، گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران. majlesi11@gmail.com
چکیده:   (550 مشاهده)
مقدمه: اختلال در الگوی راهرفتن بیماران پارکینسون منجر به افزایش خطر سقوط در این بیماران می­شود. هدف پژوهش حاضر بررسی متغیرهای فضایی-زمانی گام­برداری در شرایط عبور از مانع و محیط واقعیت مجازی در افراد مبتلا به پارکینسون و مقایسه آن با همتایان سالم بود.
روش کار: تعداد 15 بیمار مبتلا به پارکینسون و 17 فرد سالم با قد، وزن و سن مشابه، به روش در دسترس در این مطالعه شرکت کردند. در این پژوهش چهار تکلیف راه­ رفتن عادی، عبور از مانع، محیط واقعیت مجازی و عبور از مانع در محیط واقعیت مجازی ارزیابی گردید. متغیرهای فضایی-زمانی گام ­برداری در دو بخش پارامترهای ثابت و زمان­بندی نسبی با استفاده از سیستم تحلیل حرکتیVicon  ثبت شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون تی تست مستقل و تحلیل واریانس ویژه داده ­های تکراری در محیط نرم‌افزار SPSS-25 و (0/05 > p) استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد متغیرهای زمان گام و قدم، زمان اتکای یک پا، زمان اتکا و نوسان در گروه پارکینسون نسبت به گروه کنترل به‌طور معنی­ داری بیشتر است؛ اما کادنس و سرعت گام­ برداری در گروه پارکینسون کمتر بود (0/05>p). راه‌رفتن در محیط واقعیت مجازی با و بدون وجود مانع موجب کاهش سرعت و افزایش متغیرهای زمان گام و قدم، زمان اتکا و نوسان گردیده بود؛ اما زمان­بندی نسبی در پارامترهای گام ­برداری تغییری نکرده بود (0/05>p).
نتیجه ­گیری: طبق نتایج محیط واقعیت مجازی بر زمان­بندی نسبی گام ­برداری تأثیر معنی­ داری نداشت، درحالی‌که عبور از مانع ­موجب کاهش معنی­ دار متغیرهای زمان­بندی نسبی گردیده بود. این نتایج نشان­ دهنده متفاوت بودن الگوی حرکتی در عبور از مانع و مشابه بودن الگوی گام­برداری در محیط واقعیت مجازی نسبت به راه‌رفتن معمولی می­باشد. برای تأیید این نتایج مطالعات بیشتری مورد نیاز است.  


 
متن کامل [PDF 326 kb]   (96 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: توانبخشی در علوم ورزشی
دریافت: 1401/11/18 | پذیرش: 1402/9/6 | انتشار: 1403/5/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb