دوره 11، شماره 4 - ( تابستان 1404 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

moeinfar R, kiani F, ghazanfari A. Modeling Psychosomatic Complaints Based on Mistreatment and Psychological Distress Mediated by Social Support in Child Laborers. IJRN 2025; 11 (4) : 8
URL: http://ijrn.ir/article-1-926-fa.html
معین فر راضیه، کیانی فریبا، غضنفری احمد. مدل‌یابی شکایات روان‌تنی بر اساس بدرفتاری و درماندگی روانشناختی با میانجیگری حمایت اجتماعی کودکان کار. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1404; 11 (4)

URL: http://ijrn.ir/article-1-926-fa.html


استادیار گروه روانشناسی، واحد بروجن، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجن، ایران kiani@yahoo.com
چکیده:   (36 مشاهده)
مقدمه: مشکلات روان‌تنی یکی از اختلالات روانپزشکی رایج در کودکان کار است. هدف از پژوهش حاضر بررسی مدل‌یابی شکایات روان‌تنی بر اساس بدرفتاری و درماندگی روانشناختی با میانجیگری حمایت اجتماعی کودکان کار بود.
روش کار: پژوهش حاضر همبستگی از نوع الگویابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه کودکانی که به عنوان کودک کار در سازمان بهزیستی شهرستان‌های استان چهار محال و بختیاری در سال 1403 دارای پرونده بودند که از این جامعه تعداد 300 نفر با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و مقیاس شکایات روان‌تنی تاکاتا و ساکاتا (2004)، پرسشنامه بدرفتاری مک کورد و همکاران (2018)، مقیاس چند‌بعدی حمایت اجتماعی ادراک‌شده زیمت و همکاران (1998) و پرسشنامه خودکارآمدی ایمنی چن و همکاران (2001)، را تکمیل کردند. داده‌های پژوهش با استفاده از نرم افزارهای AMOS-24 و SPSS-26 مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت.
 یافته‌ها:‌ نتایج حاکی از برازش مطلوب مدل با داده‌های تجربی بود. اثر ضریب مسیراستاندارد مستقیم بدرفتاری، درماندگی روانشناختی و حمایت اجتماعی با شکایات روان‌تنی معنادار بود (p<0.05). همچنین اثر غیرمستقیم بدرفتاری و درماندگی روانشناختی با نقش واسطه­ی حمایت اجتماعی بر شکایات روان‌تنی نیز معنادار بود (p>0.01).
 نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که بدرفتاری، درماندگی روانشناختی و حمایت اجتماعی با بروز شکایات روان‌تنی در کودکان کار نقش دارند و این به معنای چندبعدی بودن این اختلال روانپزشکی است. به کلیه متخصصان سلامت به ویژه روانشناسان و روانپزشکان توصیه می‌شود که در ارائه خدمات بهداشت روان به این کودکان، نقش موثر حمایت اجتماعی را مد نظر قرار دهند.


 
شماره‌ی مقاله: 8
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی در پرستاری توانبخشی
دریافت: 1403/10/11 | پذیرش: 1403/12/25 | انتشار: 1404/4/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb