دوره 3، شماره 2 - ( زمستان 1395 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 17-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazel A A, Rahnama N. The Effect of Personalized Comprehensive Rehabilitation Training on Static and Dynamic Balance in Women with Multiple Sclerosis with Different Disability Levels. IJRN 2017; 3 (2) :8-17
URL: http://ijrn.ir/article-1-292-fa.html
فاضل علی اکبر، رهنما نادر. تأثیر تمرینات توانبخشی ورزشی جامع شخصی سازی شده بر تعادل ایستا و پویای زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با درجات مختلف ناتوانی. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1395; 3 (2) :8-17

URL: http://ijrn.ir/article-1-292-fa.html


گروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (4865 مشاهده)

مقدمه: در طب توانبخشی استفاده از رویکردهای هدفمند و شخصی سازی شده مطرح می‌باشد، لذا تعدیل پروتکلهای تمرینی براساس جنس، سن، سطح ناتوانی و میزان پیشرفت می‌تواند نتایج مطلوب‌تری را داشته باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر تمرینات توانبخشی ورزشی جامع شخصی سازی شده بر تعادل ایستا و پویای زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با درجات مختلف ناتوانی بود.

روش کار: در این پژوهش نیمه تجربی 92 نفر از بیماران زن مراجعه کننده به انجمن مولتیپل اسکلروزیس شهرستان شهرکرد در سال 1394 به صورت در دسترس و هدفمند به عنوان نمونه انتخاب و بر اساس نمره ناتوانی جسمی در 3 گروه ضعیف، متوسط و شدید قرار گرفتند. سپس هر گروه بطور تصادفی در دو گروه مداخله و گروه شاهد قرار گرفتند. تمرینات توانبخشی ورزشی جامع شخصی سازی شده به مدت 12 هفته و 3 جلسه در هفته انجام گرفت. تعادل ایستا با استفاده از آزمون ایستادن روی یک پا و تعادل پویا با آزمون تعادل پویای بلند شدن و راه رفتن زمان‌دار ارزیابی شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس، آزمون تی زوجی میانگین‌های تعدیل شده تحت نسخه 21 نرم افزار SPSS انجام پذیرفت.

یافته‌ها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد 12 هفته تمرینات توانبخشی ورزشی جامع شخصی سازی شده منجر به بهبود تعادل ایستا و پویای زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با درجات مختلف ناتوانی در هر سه گروه می‌گردد (05/0 > P). هر چند در مقایسه با گروه شاهد تغییر معنی‌داری در گروه سوم مشاهده نگردید.

نتیجه گیری: اجرای تمرینات توانبخشی ورزشی جامع شخصی سازی شده بر روند بهبود بیماران مولتیپل اسکلروزیس تأثیر گذار است و موجب بهبود تعادل ایستا و پویای بیماران می‌گردد. لذا توصیه می‌شود متخصصان از این تمرینات به عنوان یک درمان مکمل در کنار درمان‌های دارویی برای بیماران مولتیپل اسکلروزیس استفاده کنند.

متن کامل [PDF 640 kb]   (2115 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/11/24 | پذیرش: 1395/11/24 | انتشار: 1395/11/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Rehabilitation Research

Designed & Developed by : Yektaweb