دوره 11، شماره 4 - ( تابستان 1404 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Dorraj M, Hatamipour K. Predicting Eating Behavior based on the Body Image and Health Anxiety in Obese and Overweight Adolescent Girls. IJRN 2025; 11 (4) : 14
URL: http://ijrn.ir/article-1-945-fa.html
درج مریم، حاتمی‌پور خدیجه. پیش‌بینی رفتار خوردن بر اساس تصویر بدن و اضطراب سلامت در دختران نوجوان چاق و دارای اضافه وزن. نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری. 1404; 11 (4)

URL: http://ijrn.ir/article-1-945-fa.html


گروه پرستاری، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران kh.hatamipour@iau.ac.ir
چکیده:   (106 مشاهده)
مقدمه: چاقی و اضافه وزن یکی از اختلال‌ها و بیماری‌هایی است که بر رفتار خوردن در دوره نوجوانی تاثیر می‌گذارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی رفتار خوردن بر اساس تصویر بدن و اضطراب سلامت در دختران نوجوان چاق و دارای اضافه وزن انجام شد.
روش کار: این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش همه دانش‌آموزان دختر دوره دوم متوسطه چاق و دارای اضافه وزن شهرستان چالوس در سال تحصیلی 4-1403 بودند که 200 نفر از آنها با روش نمونه‌گیری هدفمند به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای مطالعه حاضر شامل فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی، پرسشنامه رفتار خوردن داچ (ون استرین و همکاران، 1986)، سیاهه نگرانی تصویر بدن (لیتلتون و همکاران، 2005) و سیاهه اضطراب سلامت (سالکوسکیس و همکاران، 2002) بودند. داده‌های این پژوهش با روش‌های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان در نرم‌افزار SPSS-25 تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد که بین نگرانی تصویر بدن و اضطراب سلامت با رفتار خوردن در دختران نوجوان چاق و دارای اضافه وزن همبستگی مثبت و معنادار وجود داشت (0/001P<). همچنین، متغیرهای نگرانی تصویر بدن و اضطراب سلامت به‌طور معناداری توانستند 32 درصد از تغییرهای رفتار خوردن در آنان را پیش‌بینی نمایند که در این پیش‌بینی سهم اضطراب سلامت بیشتر از نگرانی تصویر بدن بود (0/05P<).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر، جهت کاهش رفتار خوردن نامطلوب می‌توان از طریق کارگاه‌های آموزشی زمینه را برای کاهش نگرانی تصویر بدن و اضطراب سلامت فراهم نمود.

 
شماره‌ی مقاله: 14
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی در پرستاری توانبخشی
دریافت: 1404/1/22 | پذیرش: 1404/2/24 | انتشار: 1404/4/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.